Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen  
2016-12-09 14:21

 Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera tre nya spelare som har blivit klara för Torns IF till nästa säsong.

Tränare Richard "Kalle" Ringhov meddelar följande till hemsidan:

-"Vi har nu varit igång fyra veckor. Vi kommer att träna en vecka till innan vi går på julledighet. De som nu testat hos oss har gjort bra ifrån sig. Nästintill alla vi har haft hos har vi haft koll på och velat ha till Torns IF. Det är inte bara bra fotbollsspelare vi vill ha hit utan vi lägger lika stor vikt vid att de ska passa in i gruppen.


Därför känns det bra och inspirerande att vi nu kan presentera ett par nya spelare. Det kommer troligtvis till någon spelare nästa vecka med.


Jag vill betona att vi har varit mycket nöjda med det vi gjort i år men vi behöver förstärka truppen över lag. Vi är helt övertygade om att konkurrens stimulerar och utvecklar. Inte bara individen utan även laget.


Målsättning 2017 är alldeles för tidigt att sätta redan. Denna kommer truppen och ledare att sätta vid ett uppstartsmöte i februari."

Nyförvärv:

Oscar Ahlgren – Staffanstorps GIF


Ålder: 23

Arbete/plugg:
Läser Industriell Ekonomi på Lunds Tekniska Högskola


Familj:
mamma, pappa, storasyster


Klubb/klubbar:
Staffanstorps GIF


Position jag helst spelar på:
Innermittfältare


Beskriv dig som fotbollsspelare:
Hårt arbetande tvåvägsspelare som gärna fyller på in i boxen.


Hur är ditt synsätt på fotboll:
Jag föredrar bollförande spel med högt bolltempo. I defensiven ser jag gärna en intensiv press omedelbart efter bolltapp för att återerövra bollinnehavet så snabbt som möjligt och eventuellt kunna straffa motståndarna direkt. På det stora hela präglas mitt synsätt av inställningen att man med den rätta mentaliteten kan besegra vilket lag som helst. 


Vad avgjorde att du valde att gå till Torns IF:
Den härliga mixen av en småklubbs charm och en storklubbs vinnarmentalitet. Dessutom verkar det vara ett fantastiskt härligt gäng, där alla ger sitt allt för lagets bästa.


Annars har du ju mött Torns IF, nu ska du representera klubben. Hur har du sett på Torns IF som motståndare:
Torn har alltid varit en väldigt tuff motståndare, som nästan setts som omöjliga att besegra. Minns att jag imponerats av snabbheten och kraften i spelet.


Var tror du Torns IF hamnar i seriespelet nästa år:
1:a. Såklart!


Kalles kommentar: Bra tvåvägsmittfältare som vi haft ögonen på ett par år. Är nu mogen att ta steget till högre divisioner. Hårt arbetande box till box. Även pålitlig målskytt.

Andreas Åkerlund – BK OlympicÅlder: 24

Arbete/ plugg: Studerar till lärare

Familj: Mamma, Pappa, storasyster och flickvän.

klubb/ klubbar: IFK Malmö, BK Olympic.

Position jag helst spelar på: yttermittfältare, helst till vänster.

Beskriv dig som fotbollspelare: Hårt arbetande mittfältare med en bra passningsfot som älskar att vinna.

Hur är ditt synsätt på fotboll: Jag vill först och främst vinna fotbollsmatcher. Såklart är det en bonus om vi gör det snyggt också.

Vad avgjorde att du valde att gå till Torn: Klubbens ambitioner stämmer väl överens med mina egna. Det finns en vinnarmentalitet i laget som är svår att hitta i andra klubbar.

Torn som motståndare: Jag vet inte hur många uddamålsförluster jag har varit med om mot Torn under åren. Det är ett lag som aldrig ger upp vilket innebär att de allt som oftast får sista ordet.

Var tror du Torn hamnar 2017: Topp tre.

Kalles kommentar:  Rörlig, teknisk mittfältare. Bra poängspelare. Bra passningsfot. Rörlig och duktig man-man. Har också en utpräglad vilja och vinnarskalle vilket är vägvisande för att vinna matcher.

Philip Mårtensson – BK OlympicÅlder:
23


Arbete/plugg:
Plåtslagare


Familj:
Sambo


Klubb/klubbar:
Eriksfälts FF, Bk Vången, LB07, Oxie SK, Bk Olympic och nu Torns IF.


Position jag helst spelar på?
Anfallare, men jag får nöja mig med målvakt för tillfället.


Beskriv dig som fotbollsspelare:
Stark i luftrummet, orädd, bra spelförståelse och bra reflexer.

Hur är ditt synsätt på fotboll: En härlig gemenskap där alla i laget jobbar åt samma mål och det är givetvis att bli bäst i det vi gör.

Vad avgjorde att du valde att gå till Torns IF:
Det är ett lag som verkligen är ett LAG. En för alla, alla för en tycker jag passar in i Torn. Ett lag som har varit bland topplagen i flera år och nu är det dags att vi tar ytterligare ett steg. Känns som en bra organisation, där vi som spelare kan fokusera på att göra det vi är där för, spela fotboll.


Annars har du ju mött Torns IF, nu ska du representera klubben. Hur har du sett på Torns IF som motståndare:
Ett väldigt tungt och hungrigt lag att möta, kämpar in i den sista sekunden oavsett vad som står på resultattavlan och givetvis ett väldigt bollskickligt lag.


Var tror du Torns IF hamnar i seriespelet nästa år:
Jag tror verkligen att detta året kommer vi lyckas att knipa 1:a platsen.


Kalles kommentar: Rutinerad trots sin ringa ålder. Bra reflexer, dominerar sitt straffområde. Inger respekt i sitt målvaktsspel.


Text: A. Wallerstig/R. Ringhov